Zahid Ibrahim Tidak Mahu Minta Maaf

KOTA BHARU: Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Zaid Ibrahim enggan memohon maaf kepada Sultan Sharafuddin Idris Shah berhubung 'tweet' beliau terhadap Sultan Selangor.

 Zaid yang kini menjadi ahli DAP menegaskan, beliau tidak melakukan sebarang kesalahan dengan memuat naik status berkenaan dan sedia disiasat oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM).

 "Saya rasa saya tidak buat silap dan perkara itu kecil sahaja, selain tidak perlu diperbesarkan semua pihak. 

"Memang tweet itu saya tujukan kepada Sultan Selangor, namun apa kesalahan saya lakukan sehingga perlu memohon maaf?.

 "Apapun saya serahkan kepada PDRM untuk menyiasat berhubung perkara itu dan saya akan memberi kerjasama penuh," katanya ketika ditemui di sini, hari ini.

 Zaid berkata, walaupun pelbagai pihak mendesak supaya beliau membuat permohonan maaf, perkara itu tidak akan dilakukan. Sultan Sharafuddin Idris Shah sebelum ini bertitah mengenai kegusaran baginda terhadap golongan yang membangkitkan isu sensitif bagi kepentingan peribadi dan demi menarik undi.

 Baginda juga bertitah bahawa Tun Dr Mahathir Mohamad mempunyai "rasa rendah diri yang kompleks dan kebencian mendalam" yang boleh "membakar seluruh negara".

 Titah Sultan Selangor itu mengundang rasa kurang senang pemimpin pembangkang seperti Zaid, yang menyatakan Sultan Selangor harus berhati-hati dalam mengeluarkan titah dan tidak cuba bermain dengan politik kepartian.

 Susulan tweet Zaid itu, pelbagai pihak termasuk Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) mahu Zaid memohon maaf atas kesilapan yang dilakukan selain meminta PDRM menyiasat ahli DAP itu di bawah Akta Hasutan.-Berita Harian
Label:
Reaksi:

Post a Comment

Video

[Video][video]
[blogger]

MKRdezign

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget